2023. január 13., péntek

Luo Binghe és Shen Qingqiu toxikus kapcsolata

Sajnos nem tudom, ki az artist :(
Most fejeztem be a Scum Villain 4. kötetét; ez már csak az extrák, amiket elvileg azért írnak, hogy kicsit kielégítsék az olvasók vágyait, és olyan jeleneteket tesznek bele, ami a könyvekbe nem fért bele/nem volt releváns. Na mármost, én jobban örültem volna, ha ez a kötet nem létezik/ha Shen Qingqiu és Luo Binghe jeleneteit kihagyják belőle.

Ugyanis míg az első három könyvben valahogy szemet lehet hunyni afelett, mennyire toxikus a kapcsolatuk, itt ez már lehetetlen. Vegyük szépen sorba, mi a baj velük:

1. Luo Binghének csak a Shizunja van

Se barátai, se ismerősei, senki, akivel beszélgessen, vagy időt töltsön. Az ő világa teljes egészében SQ körül forog. SQ azonban szeret másokkal is lenni, beszélgetni, élvezi a tanácskozásokat, a teázásokat, fontosak neki a diplomáciai kapcsolatok, eléggé társasági ember. De mindenkit fel kell adnia/korlátozni kell a kapcsolatait, mert LB egyből hisztizni kezd, ha SQ nem vele foglalkozik/nem szentel neki elég figyelmet/másra is odafigyel. 

2. Luo Binghe nem tiszteli Shen Qingqiu határait

SQ nagyon méltóságteljes ember, fontos neki a megjelenése, a megítélése. Könnyen megalázó helyzetbe lehet hozni, nem szereti, ha sebezhetőnek tűnik. LB azonban folyamatosan olyan dolgokra készteti, és olyan dolgokat mondat ki vele, amiket SQ megalázónak talál, amitől zavarba jön, és ami feszélyezi. Mégis minden egyes alkalommal megteszi LB-nek, máskülönben az hisztizni kezd (szó szerint "könnyek szöknek a szemébe"). 

3. Shen Qingqiu... nem szerelmes Luo Binghébe

Nem tudom ezt szebben mondani. Szereti, igen, ez nyilvánvaló. Mint egy mester a tanítványát, mint egy apa a fiát. Rengetegszer elmondja nem csak az extrákban, hogy ránéz LB-re, és "szülői büszkeséget" érez. SQ egyetlen egyszer sem mondja, hogy szerelemmel szeretné LB-t. Nyilván, mivel már megbeszéltük, milyen méltóságteljes, nem fogja hangosan kimondani, de azért gondolatban utalhatna rá. Nem kell konkrétan kimondania sem, de ha valóban szerelmes LB-be, azt nekünk olvasóként éreznünk kellene. De én csak szülői szeretet érzek. SQ bármit megtenne LB-ért (és meg is tesz...), megvédi, vigyáz rá, ápolja, kinyírja magát érte. De ha szerelmes lenne, azt MXTX jó lett volna, ha valahogy jelezi, mert a cselekedetei egy szülő cselekedetei. Még Shang Qinghua is úgy hivatkozik rájuk, mint egy óvóbácsi-óvodás párosra. Mint egy mester-tanítvány párosra. De szerelmet nem látok. Ezzel alapvetően nem lenne baj, lehetett volna ez egy gyönyörű plátói szerelem is. De ők elvileg szeretők. Viszont SQ részéről nem látok erre több okot, minthogy azért ment bele, hogy valahogy féken tartsa a tanítványát. A szex is ilyen kettejük között. SQ végig úgy hivatkozik LB "melegségére", mintha az egy tragédia lenne, és mintha azért történt volna, mert ő megváltoztatta a cselekményt, és ezért LB elveszítette a háremét. Olyan, mintha azért szexelne vele, mert ezzel valamiképp kiengesztelheti az elvesztett háremért. "Én tettem meleggé a főszereplőt, akkor ezt el kell viselnem." Ha így nézzük, az sem furcsa, miért nem akar bizonyos dolgokat megtenni és kimondani LB-nek.

Még egyszer kiemelném, nem baj, ha nem szerelmes belé. Csak akkor nem így kellett volna eladni a kapcsolatukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése